Hälsa på djur

Traryds djurpark 1

Traryds djurpark ligger ca 3 km norr om Strömsnäsbruk och är ett trevligt och mysigt ställe att besöka, sommar som vinter. Här hittar man, bland annat, grisar, getter och hästar samt fågeldjur som duvor och påfåglar.

Djurparken ligger fint beläget vid sjön och om man vill kan man ta ett dopp tillsammans med ankorna som håller till här på somrarna. Vill man göra en liten picknick-utflykt finns det platser där man kan sitta och fika och det finns även ett par grillplatser. Det är gratis inträde, men den som vill kan bidra med en slant som läggs i en bössa vid ingången från parkeringen. På somrarna anordnar djurparken loppisar där man kan fynda fina saker samtidigt som man gynnar djurparken, då pengarna går till skötsel av parken och djuren.

Traryds djurpark 2

I anslutning till djurparken ligger hembygdsparken. Här finns en liten lekplats för barnen, med gungor och rutschkana. På valborg eldas det majbål och det ordnas trivselkvällar på somrarna, där trubadurer och lokala band underhåller. Det finns på hela området fina grönområden där man kan vika ut en filt och ha sin picknick på. Helt klart värt ett besök när man är i närheten och vill komma naturen riktigt nära.

Av: Heidi Petridis (text & bild)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: